En refusionsopgørelse er en opgørelse over det økonomiske mellemværende køber og sælger har i forbindelse med en bolighandel. Der vil typisk i forbindelse med en bolighandel, blive aflæst diverse målere på overtagelsesdagen, herunder på el, vand og varme. Det er bl.a. disse målinger, som danner grundlag for refusionsopgørelsen.
Refusionsopgørelsen er nærmere bestemt en opgørelse over de udgifter, som sælger har betalt forud for overtagelsesdagen, men som i realiteten skal betales af køber efter overtagelsesdagen.
I praksis betyder det, at sælgers reelle forbrug, skal opregnes mod det beløb sælger har betalt aconto, altså forud. På denne måde finder man frem til, hvad handlens respektive parter skylder hinanden.
Hvad indeholder en refusionsopgørelse?
Indholdet af refusionsopgørelsen ligger dog ikke fast, og kan variere alt efter hvilken type ejendom, der handles. Har man ikke erfaringer på området, kan det være rigtigt svært at finde rundt i. Derfor har vi lavet en liste med de mest almindelige poster i en refusionsopgørelse.
- Ejendomsskat
- El,vand og varme generelt
- Sælgers andel af ejerskifteforsikring
- Udgifter til grundejerforeningen
- Oliebeholdning
- mm.
Listen er dog langt fra udfyldende. Det kan derfor være en god ide, at få en boligadvokat eller en anden fagmand til at forestå udarbejdelsen af refusionsopgørelsen. På den måde sikrer man sig, at man ikke har overset vigtige poster.
Det er ikke alle, der har brug for at få udarbejdet en refusionsopgørelse med hjælp fra en advokat eller boligadvokat. I enkelte tilfælde, f.eks. når man er mindreårig og flytter på et opholdssted for unge, klarer de offentlige sagsbehandlere det nødvendige papirarbejde. Men for voksne mennesker, så skal der hjælp til fra juridisk beføjede person, såsom boligadvokater til at udføre papirarbejdet.
Hvem gør hvad?
Det er ikke bestemt ved lov, hvem der skal udarbejde refusionsopgørelsen. Der er dog kutyme for at køber forestår udarbejdelsen, hvilket i praksis vil sige købers advokat. Modsat kan det også være aftalt, at sælger står for refusionsopgørelsen. Fristen for opgørelsen er fastsat i købsaftalen – her er der oftest tale om 30. dage, men grundet parternes aftalefrihed kan fristen variere.
Når beløbet er opgjort og parterne har accepteret refusionsopgørelsen, skal en af parterne refundere. Viser det sig, at refusionssaldoen er i købers favør, skal beløbet modregnes i købesummen, som er deponeret i sælgers bank.
Viser det sig imidlertid, at saldoen er i sælgers favør, skal køber betale kontant til sælger. Skøde og refusionsopgørelse priser er forskellige, men det er kvaliteten sandelig også. Boligadvokatkontoret har speciale i arbejdet og mange års erfaring.
Comments are closed.